blog

14 Κορυφαίες τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2023

Ανακαλύψετε μερικές από τις πιο καυτές τάσεις διακόσμησης σπιτιού σε περίπτωση που σχεδιάζετε μια ανακαίνιση ή απλώς να κάνετε κάποιες αλλαγές στους εσωτερικούς σας χώρους.

Νοσταλγική διακόσμηση

Η νοσταλγική διακόσμηση είναι σχετική με τις αναμνήσεις ενός ατόμου. Δεν είναι πραγματικά vintage, είναι περισσότερο chic γιαγιά που εξελίσσεται σε ένα λιγότερο κιτς/πιο εκλεπτυσμένο στυλ. Απλώς μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε μερικά νεότερα στοιχεία στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αλλάξτε την ελαιογραφία που έχετε σε ένα επίχρυσο πλαίσιο με κάτι σύγχρονο. Είναι μια λεπτή αλλά επιδραστική αντικατάσταση.

Διακόσμηση με γνώμονα την προσωπικότητα

Πολλοί άνθρωποι σήμερα απομακρύνονται από τα ουδέτερα, τέλεια δωμάτια για το Pinterest και επιλέγουν αντ’ αυτού τους πιο φιλόξενους χώρους που διαθέτουν προσωπικές συλλογές, πολυεπίπεδα υφάσματα, μοναδική τέχνη και έναν συνδυασμό παλιών και νέων επίπλων. Έχουμε δει τόσο πολύ μινιμαλισμό τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι λαχταρούν τώρα τη ζεστασιά, το βάθος και τον χαρακτήρα στους προσωπικούς τους χώρους.

Βιώσιμη διακόσμηση

Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί στην επιλογή φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Ρωτούν όλο και περισσότερο «πού κατασκευάζεται», «πώς φτιάχνεται», κ.λπ. και επενδύουν περισσότερο σε ποιοτικά προϊόντα που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Αντί να αγοράσουν κάτι φθηνό για να αποκτήσουν την εμφάνιση αυτή τη στιγμή, είναι πιο επιλεκτικοί σχετικά με το τι θα βάλουν στο σπίτι τους για να το έχουν για τα επόμενα χρόνια.

Υλικά

Μάρμαρο

Το μάρμαρο με τη φυσική του φλέβα το κάνει ανεπιτήδευτα και αβίαστα διακοσμητικό και πλούσιο. Αν ψάχνετε για ένα πολυτελές υλικό που θα διακοσμήσει αλλά και θα ανεβάσει την τιμή του ακινήτου σας, αυτό είναι.

Σκούρο ξύλο

Τα σκούρα ξύλα προσθέτουν ευκρίνεια με φυσικό αλλά πλούσιο τρόπο — αρκεί να επιλέξετε ξύλα που είναι φυσικά σκούρα, όπως η καρυδιά, σε αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα ξύλα που είναι βαμμένα σκούρα. Η σκούρα ξυλεία είναι επίσης πολύ πολυτελής, μια εμφάνιση που πολλοί θέλουν να στα σπίτια τους.

Φυσικά υλικά

Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα του να είμαστε πιο κοντά στη φύση, προσβλέπουμε στην αυξανόμενη τάση να φέρουμε μέρος του φυσικού κόσμου στη διακόσμηση των σπιτιών μας. Η χρήση φυσικών υλικών όπως μπαμπού, φελλός, σιζάλ και ξύλο μπορεί να προσθέσει υφή και χαρακτήρα σε έναν χώρο.

Χρώματα

Χρυσοί τόνοι

Αυτό είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα έρθει το 2023, η οποία έχει ονομαστεί «απεριόριστη πολυτέλεια». Ο χρυσός επέστρεψε για πάντα. Αυτό είναι παράλληλο με την κυρίαρχη τάση των ζεστών τόνων έναντι των ψυχρών τόνων.

Λευκές κουζίνες

Οι λευκές κουζίνες δεν αφορούν πλέον τον μινιμαλισμό, αλλά τη δημιουργία ενός καθαρού και ουδέτερου υποβάθρου για διακοσμητικά κομμάτια που προσθέτουν χαρακτήρα. Φροντίστε να επιλέξετε το σωστό είδος λευκού για να προσθέσετε ζεστασιά στην κουζίνα.

Απαλά χρώματα

Οι άνθρωποι αρχίζουν να αγκαλιάζουν τα χρώματα, αλλά όχι τις τολμηρές, ζωντανές αποχρώσεις. Αρχίζουν να εκτιμούν διαφορετικές αποχρώσεις εκτός από το πράσινο, το καφέ και το μπλε που θεωρούνται πιο γήινα και χαλαρωτικά

Άλλες Τάσεις

Ρίγες

Είναι πιθανό να έχει να κάνει με το στοιχείο της νοσταλγίας, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στον εσωτερικό σας χώρο λίγο περισσότερη διάσταση και ενδιαφέρον χωρίς υπερβολική πρόσθετη προσπάθεια. Πέρα από τους τοίχους, βλέπουμε επίσης ρίγες στα έπιπλα.

Οι ρίγες αποτελούν το αυθεντικό στοιχείο σχεδίασης υψηλής αντίθεσης, είτε χρησιμοποιούνται σε ταπετσαρίες, υφάσματα ή βαφή και κάνουν μια αναμφισβήτητα τολμηρή δήλωση που δεν μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο.

Χαλιά

Τα χαλιά προσφέρουν έναν βολικό και μη δεσμευτικό τρόπο για να προσθέσετε μοτίβο και προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο. Ιδιαίτερα περίεργα ή κακοσχηματισμένα χαλιά που ευνοούν την ασυμμετρία θα είναι μια τάση. Αυτό στηρίζεται και πάλι στην επιθυμία μας για εξαιρετικά εξατομικευμένους και μοναδικούς εσωτερικούς χώρους και, φυσικά, μαξιμαλισμό.

Υφή

Το 2022, ο γύψος και τα ασβεστοχρώματα άρχισαν να ανοίγουν ξανά το δρόμο τους στη διακόσμηση και το 2023 θα είναι η χρονιά που θα εμφυσηθεί βαθιά στα σπίτια όλων. Αν και σίγουρα θα μπορούσατε να επιλέξετε τοίχους με ασβεστοχρώματα, ακόμη και η προσθήκη γύψου απορροφητήρα στην κουζίνα σας (μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της κουζίνας για το 2023) μπορεί να δημιουργήσει ένα σημαντικό οπτικό αντίκτυπο στον χώρο σας.

Καμάρες

Τα στρογγυλεμένα κουφώματα, τα κατώφλια και οι οροφές των πορτών θα είναι τάση το 2023. Οι καμάρες παραπέμπουν σε μια παλιά αρχιτεκτονική εποχή και φέρνουν μια αίσθηση διαχρονικότητας και απαλότητας σε κάθε χώρο.

Φωτιστικά

Θα δούμε πολύ περισσότερα κορεσμένα χρώματα, πιο γυαλιστερά από ματ φινιρίσματα και πιο περίτεχνες αποχρώσεις φωτιστικών. Τα παραδοσιακά εφαρμοσμένα υφάσματα και μοτίβα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες κεραμικές αποχρώσεις, για επιτραπέζια, δάπεδα, ακόμη και κρεμαστά φωτιστικά που είναι μοντέρνα.

Το είδαμε : toftiaxa.gr

Φωτογραφίες : digsdigs.com